Pigini nòva

In 2010 stelt Pigini een revolutionair concertinstrument voor: met de geboorte van de nòva is de 'Stradivarius onder de accordeons' een feit.

Dit instrument gebruikt Elke voor:

nòva

"Een betoverend klankenspectrum en een op het lijf gegoten instrument : het resultaat van een huwelijk tussen aloude tradities en een technologisch uitgebalanceerde ergonomie."


Houtsoorten

De jarenlange ervaring van onze experts inzake klankrespons in combinatie met diverse houtsoorten heeft geleid tot een geheel vernieuwde akoestische opbouw van de nòva. De filosofie van PIGINI steunt op twee belangrijke peilers: een stabiele klank en een robuuste constructie. De constructie van de nòva is dus letterlijk uit het juiste hout gesneden : mahonie, esdoorn, spar en beuk. Door deze combinatie bevatten de stemmen buiten de cassotto een fijne harmonische en expressieve klank, terwijl ze binnen de cassotto nog warmer klinken.


De Tongen

Voor de nòva werd een geheel nieuwe reeks handgemaakte tongen ontworpen, binnen Italië en volgens de strengste PIGINI eisen. Dit nieuwe tongontwerp maakt de klanken nog dynamischer en garandeert zo een brede expressieve waaier die moeiteloos van pianissimo tot fortissimo reikt. De lichtgevoelige en tegelijk energieke tongen zorgen ervoor dat de accordeonist volledig kan versmelten met zijn instrument. De nòva is voorzien van 226 parelmoeren knoppen en in totaal 15 kinregisters.


Technische Specificaties

RECHTERHAND 
Rijen: 5
Knoppen: 106 (Parelmoeren)
Noten: 64 MI/SOL
Koren: 4
Cassotto: 2
Registers: 15
Kin registers: 5+3M (15) 
LINKERHAND
Free bass noten: 58 MI/DO#
Free bass koren: 3 (8+8+2) o (8+4+2)
Free bass registers: 5+R
Bassen: 120
Standard bass koren: 7
Standard bass registers: 5+R
Afmetingen in cm: 46,5 x 23,5
Gewicht: 14,3 kg 


Verdelers


Terug naar de vorige pagina