Biografie

Elke begint op 5-jarige leeftijd met orgelles. Maar eigenlijk wil ze een instrument spelen zoals de vader van Pinokkio in de gelijknamige tekenfilm, "met knopjes en open-en-toe". Dus wordt het 1 jaar later accordeon en start ze bij Eddy Flecijn in de Academie van Sint-Niklaas.
Het begin van een boeiend avontuur, zo wordt ze finaliste en laureate van verscheidene
(inter-)nationale wedstrijden (Jong-Tenuto; Jeugd en Muziek; Citta di Castelfidardo in Italië; Rotarywedstrijd Gent) en krijgt ze ook verschillende prijzen en awards (Sabam: beste uitvoering van een Belgisch werk; Award van Kunst in de Stad Sint-Niklaas; prijs voor "Aanstormend talent" als onderdeel van Cultuurprijs Sint-Niklaas)

Elke studeert in 2010 af als Master in de muziek - optie accordeon aan het Lemmensinstituut, ook bij Eddy Flecijn, met grootste onderscheiding. Simultaan behaalt ze het masterdiploma van de specifieke lerarenopleiding met grote onderscheiding.
In 2016 komt daar nog het masterdiploma kamermuziek bij, tevens met grootste onderscheiding.


Ze neemt deel aan verschillende stages en masterclassen in binnen- en buitenland en krijgt zo les van enkele groten der aarde op accordeongebied: Jacomucci (IT), Semyonov (RUS), Angelis (FR), Väyrynen (FIN), Mornet (FR)...


Elke concerteerde solo en in ensemble in de Benelux, maar ook in Zweden, Mozambique, Duitsland, Frankrijk, Estland, China en de VS.
Haar liefde voor muziek omvat stijlen als klassiek, kamermuziek, folk, wereldmuziek, singersongwriter, bluegrass, chanson en musette... Daarvoor gebruikt ze verschillende soorten instrumenten.


Sinds 2006 is Elke enthousiaste lerares accordeon en samenspel accordeon aan het Stedelijk Conservatorium Brugge.
Van oktober 2016 tot en met maart 2017 toert ze door de VS met Kurios, een productie van Cirque du Soleil.

Vanaf september 2021 tot en met september 2023 volgt Elke haar oud-leraar Eddy Flecijn op als docent hoofdvak accordeon aan Luca School of Arts - Campus Lemmens en de Kunsthumaniora in Leuven.