Broes - Botanist

2022: Broes is terug... En hoe!

Na hun eerste succesvolle plaat "Route du soleil", uitgegeven in 2015, nam het kwintet tijd om te bezinnen, te rijpen en te groeien.

Na een wissel van de wacht werden jazzbassist Zjef Van Steenbergen en allround percussionist Gielis Cautaers verwelkomd. Al snel bleken zij de perfecte aanvulling op de bestaande basis met Florian De Schepper op gitaar, Anouk Sanczuk aan de viool en Elke De Meester op chromatisch accordeon. Zet vijf rasmuzikanten samen en muzikaal vuurwerk is het resultaat.

Het is duidelijk dat het kwintet bijzonder goed op elkaar is ingespeeld. Ze zijn ijzersterk in vingervlugge virtuositeit, afwisselende arrangementen en straf samenspel tout court. En dat is duidelijk te horen op hun nieuwe album.

De nieuwe CD bestaat, net als hun eerste boreling, uitsluitend uit eigen composities die zeer divers zijn, maar door hun specifieke sound toch onmiskenbaar één geheel vormen.

In de 11 nummers worden rustige en opzwepende passages mooi in elkaar verweven, en je hoort hier en daar flarden van onder andere Arabische, Ierse, Franse, Balkan en zelfs Afrikaanse invloeden.

De groepsleden weten ondertussen goed welke richting ze uit willen, en geven dankzij deze plaat een unieke inkijk in hun muzikale ziel.

Hou je klaar en zet je schrap voor een duizelingwekkende muzikale trip!

Meer info over Broes vind je hier en hier.

Een fysieke CD bestellen: mail naar Broesmusic@gmail.com